Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2017-04-20

Kórházi fórum a városrészről

Molnár Iván önkormányzati képivselő vendégeként lakossági fórumot tartott Szalay Ferenc polgármester, valamint Fejér Andor alpolgármester. Az esemény helyszíne a Hetényi Géza Kórház Gergely terme volt.

2017-04-19

Coop Májusfa futás - idén huszonhatodjára

A Coop Szolnok Zrt. támogatásával, a Szolnoki Sportcentrum rendezésében idén április 25-én kedden (esőnap 27. csütörtök) immár 26. alkalommal indul útjára Szolnok legnagyobb tömegsport eseménye, a Coop Májusfa Futás. A részletekről Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatója, valamint Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója.

2017-04-19

Az elhurcolt szolnoki áldozatokra emlékeztünk

Fiatalok, idősek gyülekeztek a Pelikán Szállónál a hűvös időben, hogy együtt emlékezzenek arra a sok ezer emberre, akiket a II. világháború alatt hurcoltak el zsidó származásuk miatt a szolnoki gettóból. A tragikus eseménynek egyre kevesebb túlélője van közöttünk, az egykor elhurcoltak közül is csupán páran tértek vissza Szolnokra, a többiek máshol keresték boldogulásukat.

2017-04-18

Felavatták Horthy István repülő főhadnagy emlékhelyét a RepTárban

Vitéz nagybányai Horthy István, a magyar repülés és a vasút fejlődése érdekében végzett munkája előtt tisztelegve, fia jelenlétében emlékhelyet avattak a RepTárban, ahol újra elhelyezték a kalandos történetű 1943-ban felavatott domborművet. Az rendezvényt a Légierő Zenekar Szolnok, valamint a Magyar Honvédség különleges díszelgő csoportjának bemutatója tette még látványosabbá.

2017-04-18

Május elsejétől üzemelnek a szökőkutak

Bár a napokban az ilyenkor megszokottól eltérően szokatlanul hideg az idő, a Szolnoki Sportcentrum már az általa üzemeltetett szökőkutak üzembe helyezésére készül. A téli „pihenő” után hét kút rendbetételét, csinosítását végzik a szakemberek: Ivó nő, Békás kút, Szolnok Ispán szobra, Kérészek, Szőlővivők, Széchenyi gimnázium előtti kút, Kossuth téri szökőkút.

2017-04-15

Bíber Pál judo emlékverseny Szolnokon

Egy nagyszerű pedagógusra, egy kiváló sportemberre is emlékezünk ma - mondta a Bíber Pál nevét viselő utánpótlás cselgáncsverseny megnyitóján Szabó István, Szolnok alpolgármestere.

2017-04-13

Két és fél tonna hal jutott a holtágba

Két és fél tonnányi háromnyaras pontyot telepített a Holt-Tiszába a Tisza Horgász Egyesület. A rendszeres haltelepítésnek köszönhetően a közkedvelt horgászvíz bőségesen ad halat.

2017-04-12

A művésztelep alkotóit köszöntötték

Rangos elismerést kapott a közelmúltban a több mint egy évszázados múltra visszatekintő Szolnoki Művésztelep, melynek alkotógárdáját dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester köszöntötte szerdán délután.

2017-04-12

Emeletes vonatokat gyártanak Szolnokon

Aláírta az emeletes motorvonatok gyártásáról szól szerződést a mai napon. A svájci Stadler vonatgyártó negyven KISS típusú jármű várhatóan 2019 tavaszán állhat majd forgalomba – adta közre az MTI.

2017-04-12

Bővül a Simon Ferenc úti bölcsőde

A Széchenyi 2020 program keretében 210 millió forintból bővül a Simon Ferenc úti bölcsőde. A pályázat 100 %-os mértékű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A város önkormányzata a megítélt támogatáson kívül 3,8 millió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez – mondta el szerdai helyszíni sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

2017-04-11

Aszfaltozási munkálatok a városban

A Várkonyi téri körforgalom átépítéséhez kapcsolódva 2017. április 12-13-án (szerda, csütörtök) a Szántó krt. Pozsonyi úti körforgalmi csomópont és  Várkonyi téri körforgalmi csomópont közötti szakaszán aszfaltozási munkálatokat végeznek.

2017-04-11

Szúnyoggyérítés

A melegebb időjárás beköszöntével hamarosan megjelennek a szúnyogok, gyérítésükről továbbra is gondoskodik a város önkormányzata.
2017-04-11

Schwajda György nevét vette fel a Széchenyi gimnázium drámaterme

Több mint két évtizedes múltra tekint vissza a Széchenyi István Gimnázium drámatagozata. Ennek apropóján az intézmény drámatermét a Szigligeti Színház és a magyar drámairodalom egyik meghatározó egyéniségéről, Schwajda Györgyről nevezték el. Az ünnepélyes eseményen - amelyet a költészet napjához kapcsolódva április 11-én tartottak - a 11.c osztályos diákok Kéri Ferenc: Meghalsz banya! című darabját adták elő.

2017-04-11

Diákok és nagyszülők vetélkedtek az egészségnevelési versenyen

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskolában a Korosztályos Egészségnevelési Verseny városi döntőjét a város Önkormányzatának támogatásával. A programot ezúttal is a Szolnoki Iskolavédőnők Egyesülete védőnőinek összehangolt munkája előzte meg és kísérte végig.

2017-04-08

Ne dobd el! - a Holt-Tisza partján takarítottak

Rezák László önkormányzati képviselő volt az egyik ötletgazdája a Ne dobd el! címet viselő köztisztasági kampánynak. A megyeszékhely által felkarolt kezdeményezés első eseményeként a Holt-Tisza partját takarították önkéntesek.

2017-04-07

Ifjú katasztrófavédők versenyeztek

A Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezte a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt. Ennek helyi fordulója pénteken volt a tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban.

2017-04-07

Megnyílt a 19. Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ a Tourinform Szolnok Iroda közreműködésével április 7-8. között rendezi meg a 19. Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására programot. A rendezvényt Szalay Ferenc polgármester és a díszvendég Cegléd polgármestere nyitotta meg.

2017-04-07

Hiánypótló kiadvány mutatja be Szolnokot az első világháború idején

Könyvbemutatónak adott helyet pénteken a városháza jegyzői tárgyalója: a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára legújabb kiadványát mutatta be Bojtos Gábor főlevéltáros. Bojtos Gábor „Szolnok és az első világháború. Hátország, hősök, emlékezet” című könyve Szolnok város első világháborús helyzetét ismerteti a Nagy Háború százéves centenáriumára emlékezve.

2017-04-07

Energy School kampány

Szolnok 5 iskolájában megkezdődött az energiahatékonyságot célzó projekt. az Energy School közép európai programjának célja, hogy a diákok megtanuljanak takarékoskodni az energiával. Ennek érdekében hamarosan elindul az energiaőrök képzése is.

2017-04-06

Turcsányi Zsófia nyerte a 9. Megaverset

Turcsányi Zsófia nyerte a Szolnok Televízió Zrt. és az Aba-Novák Kulturális Központ által szervezett Megavers vetélkedőt. A kilencedik alkalommal kiírt megmérettetés győztese számos értékes különdíj mellett egy párizsi utazást nyert.

2017-04-05

Közel négymilliárdos pályázati lehetőséget jelentett be Czibere Károly államtitkár Szolnokon

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy közel 4 milliárd forintos keretösszegű, döntően uniós támogatású, az átmeneti és rehabilitációs ellátás fejlesztését célzó pályázati lehetőséget jelentett be szerdai, szolnoki sajtótájékoztatóján.

2017-04-05

Jelentősen nőtt a civil szervezetek támogatása

Hagyományosan nagy érdeklődés mellett rendezték meg a városházán a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Civil Konferenciát, a megnyitón Fülöp Attila, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte a vendégeket.

2017-04-04

Két elismerést is kapott Szolnok a Turizmus Trend magazin kommunikációs versenyén

Megszületett az Iránytű, a Turizmus Trend utazási szaklap immár hagyományos kommunikációs versenyének végeredménye, Szolnokot két kategóriában is elismerték.  A díjátadó hétfőn volt Budapesten, a Buddha Bar Hotelben.

2017-04-04

Összefogtak a várkonyi alkotóházért

Bali József, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar alapítója, Varga Lajos, a Vivaldi Keresztény Kamarazenekar vezetőségi tagja, valamint Kovács Mihály, a Tisza Táncegyüttes tiszteletbeli elnöke egy jótékonysági előadást szervezett a közelmúltban lángok martalékává lett tiszavárkonyi alkotóház újjáépítéséért.

2017-04-03

Reutlingeni fiatalok ismerkednek Szolnokkal

Huszonhat éves múltra tekint vissza a reutlingeni Isolde Kurz Gimnasium és a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium kapcsolata. Az elmúlt negyedévszázad alatt rendszeresek voltak a látogatások. A testvériskolák diákjai most Szolnokon találkoztak, a német fiatalok egy hetet töltenek a tisza-parti megyeszékhelyen.

2017-04-03

Konferenciával kezdődött a Verseghy emlékév Szolnokon

Kültéri molinókiállítással és a tudós, költő emléktáblájának koszorúzásával kezdődött meg a Verseghy Ferenc születésének 260. és halálának 195 évfordulója alkalmából rendezett Verseghy Emlékév Szolnokon, a rendezvénysorozat nyitányaként In memoriam Verseghy Ferenc címmel szervezett tudományos konferenciát a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár.

2017-04-01

Egynapos gasztronómiai kalandozás Szolnokon

Gasztronómia felsőfokon, olimpia és világbajnok mesterszakácsok, mestercukrászok is részt vettek a Szolnokon megrendezett XII. Pelikán Kupa országos gasztronómiai kiállításon és versenyen. A rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont, a szervező ezúttal is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt.

2017-03-31

Kékbe öltözik a városháza

Az idei évben is folytatódik a hagyomány, és 2017. április 2. és április 7. között esténként 19 órától újra kék kivilágításba öltözik a városháza.

2017-03-30

Rajtra kész a városüzemeltetési cég

Hétfőtől megkezdi működését a közterületen is a Szolnok Városüzemeltetési Kft. A többek között a fűnyírást, közterületek renbentartását is végző cég teljes egészében városi tulajdonú, új gépparkját csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek.

2017-03-30

Ülésezett a megyeszékhely közgyűlése

A BSM Magyarország Fémmegmunkáló Kft. bemutatkozásával kezdődött a szolnoki önkormányzat közgyűlésének márciusi ülése.

2017-03-30

Szociális tűzifa lesz a kivágott fákból

A megyeszékhely fejlesztései, beruházásai miatt, valamint kertészeti okokból kivágott fákat (helyettük mindig újakat ültetnek) a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. telephelyén tárolják, hogy aztán a következő télen a rászoruló családok között osszák majd szét.

2017-03-29

56-os mártírok emléktábláját avatták Szolnokon

Az 56-os forradalomban hősi halált halt honvédek, Tóth Mihály és Vajda László emléktábláját avatták szerdán a Táncsics Mihály úton. Az eseményen Szabó István alpolgármester beszédét követően Kovács Krisztián őrnagy, a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis Rubik Szállítóhelikopter Zászlóalj megbízott parancsnoka ismertetette a honvédek életútját, a rendezvény koszorúzással zárult.

2017-03-29

Március 31-én aszfaltozási munkálatok lesznek a Kolozsvári utcában

A Várkonyi téri körforgalom átépítéséhez kapcsolódóan március 31-én, pénteken aszfaltozási munkálatok lesznek a Kolozsvári utcában, a Kassai Úti Általános iskola előtti parkoló építésének helyszínén, valamint a Szántó krt. és Kassai utca kereszteződésénél, a páratlan oldalon épülő parkolónál.

2017-03-29

Modern iskola régies köntösben

Állványzat takarja a Szegő Gábor Általános Iskola épületét, homlokzatán és a belső térben is folyamatosan dolgoznak a munkások. Az intézmény 413 millió forintból korszerűsítik, a fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében 340 millió forint uniós támogatással valósul meg.

2017-03-27

Megyénk kiválóságait köszöntöttük

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Szalay Ferenc polgármester és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte megyénk azon jeles személyiségeit, akik március tizenötödikéhez kapcsolódóan állami elismerést vehettek át.

2017-03-26

Reformáció500 - emlékkőavatás és rózsaültetés Szolnokon

Rózsaültetéssel és emlékkő állítással nyílt meg a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó rendezvénysorozat Szolnokon. A református és evangélikus templomokban tartott istentisztelet után a Rózsakertben várta az ünnepség résztvevőit Győri Péter Benjámin evangélikus és Végh Miklós református lelkész.

2017-03-25

Magyar Örökség-díjat kapott a Szolnoki Művésztelep

Magyar Örökség-díjat kapott a 115 éves Szolnoki Művésztelep, az elismerést szombaton vette át Budapesten Verebes György és Pogány Gábor Benő a Magyar Tudományos Akadémián dr. Hámori József professzortól, városunk díszpolgárától. Az ünnepségen a művésztelep alkotói közül többen is részt vettek.

2017-03-25

Szolnokon járt a Mobidik

A 15 állomásos országjáró Mobidik – Mobil Digitális Iskola programmal ismerkedhettek pénteken Szolnokon a Kassai iskola diákjai, tanárai. Az eseményre ellátogatott Czunyiné dr. Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szabó István alpolgármester.

2017-03-25

Korszerű repülőgépeket és szimulátort adtak át Szolnokon

Két korszerű, Zlin Z-242L típusú cseh repülőgépet és JTAC (előretolt repülésirányító, Joint Terminal Attack Controller) szimulátort adtak át ünnepélyes keretek között pénteken Szolnokon, az Ittebei Kiss József helikopterbázison.

2017-03-24

A Szolnoki Művésztelep Magyar Örökség Díj elismerésben részesül

A Szolnoki Művésztelep Magyar Örökség Díj elismerésben részesül, melyet szombaton délelőtt adnak át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.
2017-03-24

Dinamikusan fejlődik Szolnok

2017 a fejlődés éve – mondta Szalay Ferenc polgármester, aki az előttünk álló évről, a tervezett fejlesztésekről tartott előadást a Hozam Klubban.

2017-03-23

Szolnokon is Föld órája

Szolnok városa idén is csatlakozott a kezdeményezéshez, így 2017. március 25-én 20.30 és 21.30 óra között ismét kialszik a Kossuth tér, a Tiszavirág gyaloghíd, Tiszai hajósok tere és a Lengyel Antal tér díszvilágítása.

2017-03-23

Időszakosan lezárják a Zagyva-hidat a dr. Sebestény Gyula úton

A Várkonyi téri körforgalom átépítésének részeként március 24-25-én aszfaltmarási munkálatok lesznek.
2017-03-21

Yuzai gyerekek látogattak a városházára

Seregnyi japán fiatal érkezett kedden reggel a városházára, ahol Szabó István alpolgármester köszöntötte őket.

2017-03-20

Indul a Móra úti rendelő felújítása, változik a rendelések helye

Egy újabb intézmény induló felújításáról tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester. Ezúttal a Móra Ferenc úti rendelő épületét korszerűsítik 210 millió forint pályázati támogatásból. A beruházásban 6 házi gyermekorvosi körzet rendelőinek, illetve a védőnői tanácsadóknak helyet adó épületrész érintett.

2017-03-20

Kezdődik a fizető parkolók tisztítása!

2017. március 1-től az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan ismét megkezdődött a nyári járda és úttisztítás.

2017-03-20

Több mint egymilliárdból újulnak meg kormányhivatali épületek a megyében

A Széchenyi 2020 támogatásával folytatódik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal középületeinek energetikai fejlesztése a pályázati konstrukció keretében. A beruházásra 1,2 milliárd forintot fordít a kormányhivatal 5 település 10 helyszínén.

2017-03-17

Szolnoki Foglalkoztatási Paktum - aláírták az együttműködési megállapodást

Ünnepélyes pillanatához érkezett a Szolnoki Foglalkoztatási Paktum, hiszen a pénteken aláírt együttműködési megállapodás azon túl, hogy a pályázatnak való megfelelés egyik nélkülözhetetlen kelléke, a helyi partnerek együttműködésének alapját is rögzíti.

2017-03-16

Ovisok vendégeskedtek a polgármesternél

Időről-időre iskolás, illetve óvodás csoportok látogatnak a városházára, hogy ismerkedjenek az épület történelmével, a benne folyó munkával.

2017-03-15

Hősiesség, összetartozás, nemzeti öntudat - a múlt tanulsága a mának szól

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire emlékeztünk Szolnokon. A Kossuth téren felállított színpadon a Magyar Szablyavívó Iskola tartott bemutatót kardforgatásból, ezután a Varga Katalin Gimnázium diákjainak műsora következett.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app