Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Geocaching

Geocaching túrák Szolnokon és környékén

A geocaching túrák alkalmával egy erre alkalmas GPS készülékkel megismerheti a város és környékének felfedezésre érdemesnek ítélt terepeit. A túraleírásokról a www.geocaching.hu weboldalon tájékozódhat.

A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt terepen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket az értékeket bejegyzi a www.geocaching.hu Internet oldalon és a geocaching központi Weboldaljára. Ezek az adatok mindenki számára elérhetőek.

Szolnok és Szolnok környéki túrák

Szolnoki Tiszavirág híd (GCTvir)

"A városok kiemelt pontjaiban létesülő gyaloghidaknál a szerkezet megválasztása is üzenet értékű. A szolnoki gyaloghíd a "Tiszavirág" motívumra rímel, a medernyílás kifelé döntött ívei a kábelsíkok erezetével a szárnyakat, a rácsozással felbontott merevítőtartó a bordázott testet szimbolizálhatja, mely a város felőli hosszabb feljáró "farok-részében" folytatódik. A híd ennek megfelelően karcsú, légies szerkezet."

Szolnok belvárosi séta (GCSZBV)

"A városnéző séta érinti a belvárosban található szobrokat, emlékműveket, építészeti örökségeket, természeti értékeket, múzeumokat, tartalmaz néhány "kötelező" helyszínt, a többi megtekintése tetszőleges, érdeklődés és szabadidő függvényében."

Malomszög kalandparkkal (GCMSZO)

"A NEFAG Zrt. közjólétben vállalt szerepének teljesebbé tételeként valósult meg a Regionális Fejlesztési Operatív Program (ROP) által támogatott - Szolnoki Parkerdő ökoturisztikai fejlesztése, egyedi tájértékek turisztikai célú bemutatására alkalmas többfunkciós bemutatóterek, valamint természeti és tájvédelmi tematikájú szolgáltató létesítmények kialakításával - című projekt."

Szolnok - Tiszaliget (GCTlgt)

"A liget ma is több neves eseménynek ad helyet. Ilyen pl. a hagyománnyá vált Szolnoki Gulyásfesztivál, mely ebben az évben szeptember 11-13-án lesz megtartva. A stadion, a nem régen felújított sportcsarnok, számos tenisz-, kézilabda, és röplabdapálya, valamint a csúszda- és élményparkká varázsolt ligeti strand fogadja az egészséges testmozgásra vágyókat. Szálláslehetőségként rendelkezésre áll két négycsillagos, négy háromcsillagos szálloda, továbbá több panzió és kemping."

Földön, vízen, levegőben (GCFVL)

"Szolnok környéki ládámmal egy olyan túrára csábítok mindenkit, amely többé-kevésbé a láda nevében lévő három közegben történik (illetve így a legegyszerűbb). A föld nem szorul magyarázatra, a levegőbent nem kell teljesen szó szerint érteni, a vízzel pedig némi csónakázásra csábítok mindenkit, az Alcsiszigeti Holt-Tiszára."

Erzsébet királyné tölgyfái (GCSIFA)

"Szolnokról a Tisza jobbpart gátján Északi irányba Nagykörű felé a 76+300 gátkilométernél a volt Fokorupuszta-i gátőrháznál egy csoportban látható 14 db tölgyfa. Elbeszélések alapján az akkori rendelet hatására a Közép-Tiszai Ármentesítő Társulat ültette."

In memoriam szolnoki vár (GCSzoV)

Szolnok a vizek városa, épp ott helyezkedik el, ahol a Zagyva a Tiszába torkollik. A két folyó találkozásánál épült fel egykor a legendás szolnoki vár, melyet azonban ma már hiába is keresne a turista. Az erődből csak néhány kő maradt, egy titokzatos torony és persze a számtalan legenda, mely történetét övezi. Ennek az egykoron igen fontos jelentőségű várnak kívánok emléket állítani ezzel a ládával, s egyben bemutatni néhány történelmi érdekességet, valamint elkalauzolni a leírás és a láda pontjainak felkeresése segítségével kessertársaimat egy távoli, de legendás múltba.

Szolnoki Repülőmúzeum(GCRepM)

Hosszas tervezés után, első ládánk színhelyéül a szolnoki repülőmúzeumot választottuk. Miután jómagam is 12 évig dolgoztam közvetlenül repülőmérnökként, így személyes érintettségem is van abban, hogy a múlt emlékei ne merüljenek feledésbe. Bár a múzeum téli időszakban nincs nyitva, mivel az időjárás nem kedvez a szabadtéri kiállítások megtekintőinek, azért a tavasztól késő őszig tartó periódus alatt sok érdeklődőt fogad.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app