Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Díjak, kitüntetések, címek

Szolnok város díjai

Országos Városmarketing Díj

Négy városmarketing gyémánt elismerés. Szolnok városa 2017. májusában négy városmarketing gyémánt elismeréssel bizonyította, hogy komplex városmarketing tevékenységet folytatott az elmúlt esztendőben.

„Az Országos Városmarketing Díj pályázatot azért alapítottuk, hogy felhívja a figyelmet a városok fejlesztésében egyre fontosabbá és egyre intenzívebbé váló marketingtevékenységre, annak sokszínűségére, eredményességére. A sikeres, hatékony marketingmegoldások elismerésével és azok széleskörű népszerűsítésével a Magyar Marketing Szövetség hozzájárul az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez, segíti a tapasztalatcserét, s benne a megyék, a városok vezetői, szervezetei és a marketingesek közötti együttműködést.” – nyilatkozta Dr. Piskóti István, a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézetének vezetője, a zsűri elnöke.

 

Önkormányzatok a Közművelődésért Díj

A Szolnok Megyei Népművelők felterjesztése alapján Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a közművelődési feladatellátás terén végzett kiemelkedő munkája eredményeként elnyerte az Önkormányzatok a Közművelődésért Díjat. A díszoklevelet és Asszonyi Tamás szobrászművész plakettjét kedden, a Magyar Népművelők Egyesülete vándorgyűlésén vette át Ábelné Egyed Eleonóra, a polgármesteri hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Osztályának vezetője.
 
 

Díjjal ismerték el Szolnok közlekedésbiztonságért tett erőfeszítéseit

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán megyei jogú városok kategóriában Közlekedésbiztonsági díjat kapott Szolnok városa, az elismerést Fejér Andor alpolgármester vette át Budapesten szerdán.
 
Tovább

Holnap Városáért Díj 2016. január

Csütörtökön a Pest Megyei Önkormányzat épületében adták át az idei Holnap Városáért Díjakat. A rangos elismerést a Művészet, kultúra, örökség kategóriában Szolnok városa kapta meg. A díjat Szalay Ferenc polgármester vette át.
 
 
Bővebben

Családbarát önkormányzat 2015 díjat kapott Szolnok

Nyolc önkormányzatot díjazott családbarát tevékenységéért szombaton a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) - közölte a szervezet az MTI-vel.
 
Bővebben

Kétszeres városmarketing díjas Szolnok városa

Szolnok városa kétszeres városmarketing gyémánt díjat kapott az önkormányzat 2014. évi városmarketing tevékenysége elismeréseként. A Magyar Marketing Szövetség szakmai védjegyét a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. által szervezett Szolnok9arca körforgalom-tervező kreatív pályázat és a Szeretünk Szolnok kampány elnevezésű akciókkal pályázat útján sikerült elnyerni.

Bővebben

Nemzeti Minőségi Díj 2015.

Glattfelder Béla államtitkáról vehette át múlt héten Hegyiné Mladoniczki Éva igazgató, az általa vezetett intézménynek odaítélt Nemzeti Minőségi Díjat, melynek rangját emeli, hogy a hazai köznevelési intézmények közül a szandai iskola kapta meg elsőként.A városházán rendezett sajtótájékoztatón a város polgármestere, a megyei kormánymegbízott, és a KLIK megyei vezetője is gratulált az iskola igazgatójának és az intézmény minőségbiztosítási csoportját vezető Mezei Csillának.

Bővebben

Fogyasztóbarát Település 2014.

Egy újabb címmel, a „Fogyasztóbarát Település” oklevéllel ismerték el a város vezetésének munkáját, amelynek fókuszában a Szolnokon élők állnak. Az oklevél átvételekor Szalay Ferenc polgármester hangsúlyozta: alapvetés, hogy egy város vezetése az ott élőkért dolgozik. Hangsúlyozta: fontos, hogy a településen élők érezzék, a fejlesztések értük vannak.

Bővebben

Családbarát Önkormányzat Díj 2014.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 2005 óta azoknak a városoknak adja át a „Családbarát Önkormányzat Díjat”, melyek intézkedéseikkel, támogatásaikkal a családos közösségeket erősítik és könnyebbé teszik a gyermeknevelést a hétköznapokban.
 
Olyan önkormányzatok nyerik el a kitüntetést, melyek minden eszközzel támogatni igyekeznek a helyi közösség erősödését, a generációk együttműködését, a fiatalok helyben maradását. A díjazottakra a NOE helyi közösségei, szakértőik tesznek a javaslatot.
 
A díj odaítélése kapcsán többek között olyan szempontok kerülnek mérlegelésre, mint az önkormányzat érdemi lépései a gyermekeket nevelő családok érdekében, családbarát városfejlesztés, akadálymentesítés, családbarát szolgáltatások, közlekedési lehetőségek, fiatal családok támogatása, gyermekvállalást segítő programok. Ezen intézkedések mintául szolgálhatnak más önkormányzatok számára is.

Ifjúságbarát Önkormányzat 2013.

A megyei önkormányzat kitüntető díja, a megye fejlődésének elősegítése, értékeinek növelése érdekében elért kiemelkedő eredményekért.
Bővebben

Tehetségbarát Önkormányzat Díj 2013.

Tehetségbarát Önkormányzat díjban részesült Szolnok. Ezzel azt a munkát ismerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, melyet a 21 tehetségponton keresztül a város tesz a kiemelkedő képességű diákok felkarolása és segítése érdekében.
Bővebben

Idősbarát Önkormányzat Díj 2012. 

Dr. Kállai Mária alpolgármester vette át ma a Parlamentben. Az elismerést azok a települések kapják, akik az adott évben a legtöbbet teszik az idősek fizikai, lelki, anyagi egészségéért, aktivitásuk megőrzéséért.

Szolnok lett a legélhetőbb magyar város 2012.

Külföldi mintára idén Magyarországon is összehasonlították a városokat élhetőség szempontjából. A humán és az öko-index, valamint a KSH adatsorából összeállított rangsorban Szolnok városa lett az első. 

Befektetőbarát város és ipari park 2008.

Szolnok város ipari parkja 2008-ban nyerte el a magyarországi befektetéseket támogató szervezet, az ITD Hungary által odaítélt Befektetőbarát Ipari Park címet.
 
Az ipari park után Szolnok is befektetőbarát lett. A kitüntető címet a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség adományozta az önkormányzatnak.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app